Δευτέρα, 28 Αυγούστου 2017

Το Βιβλίο Των Παράξενων Νέων Πραγμάτων-Μισέλ Φεϊμπερ.Κάτι θα΄λεγα, είπε εκείνος.
Ε, τότε πες το, είπε εκείνη.
Έμεινε σιωπηλός, με τα μάτια καρφωμένα στον δρόμο.


Ο Πίτερ Λι  πρώην χρήστης ουσιών, άστεγος, νυν πάστορας, ταγμένος στον Λόγο του Θεού θα επιλεχθεί ανάμεσα σε χιλιάδες άλλους όμοιους του να φύγει για ένα ταξίδι ζωής. ένα ταξίδι σε κάποιον άλλον πλανήτη, σε έναν τόπο όπου οι ντόπιοι διψούν απεγνωσμένα για τις διδαχές της Βίβλου, για το ''Βιβλίο των Παράξενων Νέων Πραγμάτων.Θα αφήσει πίσω την αγαπημένη του Μπία, προσωρινός ο χωρισμός τους, άλλωστε η αποστολή είναι μεγάλη.
Ο Πίτερ θα μεταφερθεί σε έναν κόσμο διαφορετικό από εκείνον της Γης και χωρίς να χάσει καθόλου χρόνο θα γνωριστεί με τους αυτόχθονες ή τέρατα σύμφωνα με την ονομασία που έχουν δώσει οι άλλοι κάτοικοι της βάσης. Αυτό που θα συναντήσει είναι εκπληκτικό. Οι ντόπιοι ανυπομονούν για τον ερχομό του, ανυπομονούν για εκείνο το Βιβλίο των παράξενων Νέων Πραγμάτων.
Η επικοινωνία στην αρχή με την Μπία είναι συχνή, είναι και οι δυο πολύ ερωτευμένοι, είναι η πρώτη φορά που οι ο ένας δεν θα είναι παρών στην ζωή του άλλου. Ανταλλάσσουν μηνύματα, γράφοντας διαρκώς για το πόσο τρομερή είναι η απουσία του ενός στην καθημερινότητα του άλλου.
Ο Πίτερ όμως θα μαγευτεί από τους Οάσιους, θα μεταφερθεί εκεί για μεγάλα διαστήματα και θα αναπτύξει μια κάποια οικειότητα με αυτά τα πλάσματα, και θα προσπαθήσει να τους κατανοήσει, να μάθει ακόμη και την γλώσσα τους.
Η επικοινωνία με την Μπία θα γίνει πιο αραιή.Τα μηνύματα θα φθάνουν σωρηδόν και θα περιγράφουν λεπτομερώς την καταστροφή πίσω στην Γη. Σεισμοί, μετεωρολογικές αλλαγές, καταποντίζουν την πίστη της γλυκιάς Μπία.
Ο Φεϊμπερ μας παραθέτει μια απλή , βατή ιστορία με έναν εξαιρετικό τρόπο. Μας μεταφέρει σε έναν ΄΄εξωγήινο τόπο''που έχει χτίσει με έναν τεχνικά άρτιο τρόπο. Μια ιστορία αγάπης, μια απίστευτη ιστορία περιπέτειας,μια ιστορία πίστης που μπορεί να ενώσει δυο ανθρώπους με μια τεράστια απόσταση ανάμεσα τους.
Ένα όμορφο βιβλίο επιστημονικής φαντασίας.

Μετάφραση: Χριστιάννα Σακελλαροπούλου
Εκδόσεις: Λιβάνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου