Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Τα δύο πρόσωπα του Ιανουαρίου- Patricia Highsmith.







O Τσέστερ ΜακΦάρλαντ βρίσκεται στην Ελλάδα με την σύζυγό του Κολέτ, στην προσπάθειά του να κρυφτεί. Εγκαταλείπει τις Ηπα  όπου και κινδυνεύει να φυλακιστεί για απάτες, οικονομικές, καθώς αυτό είναι το κύριο επάγγελμά  του. Παίζοντας τους τουρίστες βρίσκονται στην Αθήνα μέχρι να επέλθει η απαραίτητη ηρεμία, εκείνη που θα του επιτρέψει να γυρίσει πίσω και να συνεχίσει τις απατεωνιές του. Φυσικά τίποτε δεν θα είναι απλό, τίποτε δεν θα είναι ρόδινο.
Ένας φόνος , αποτέλεσμα πανικού μια πράξη απερίσκεπτη που θα φέρει κοντά τον Τσέστερ με τον Ράυνταλ, ένα νεαρό που βρίσκεται τη κατάλληλη στιγμή  μπροστά του προσφέροντας απλόχερα την βοήθειά του, μετατρέποντας αυτομάτως τον εαυτό του σε συνεργό, μπλέκοντας σε μια κατάσταση που ο Ράυνταλ σίγουρα δεν έχει κατά νου, σε μια κατάσταση που θα ξεφύγει.
Τακτοποιώντας τον Τσέστερ κι ακολουθώντας την λογική του Ράυνταλ εγκαταλείπουν την Αθήνα οι τρεις του για να εγκατασταθούν στην Κρήτη κι έπειτα στην Κνωσό όπου και η κατάσταση θα είναι πια εκτός ελέγχου.
Ένα αστυνομικό βιβλίο που δεν αφήνεις από τα χέρια σου γιατί θες να δεις τι θα συμβεί παρακάτω.
Πρώτη γνωριμία με την συγγραφέα. Αν και δεν έχω διαβάσει νουαρ λογοτεχνία αρκετά και δεν είμαι σίγουρη αν είναι ένα είδος που προτιμώ, είναι πάντως ένα βιβλίο που τα έχει όλα, έχει φόνους, παράνομους έρωτες, καταδίωξη, ίντριγκες...



Μετάφραση : Ανδρέας Αποστολίδης
Εκδόσεις: ΑΓΡΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου