Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Θιβετιανή Ροδακινόπιτα- Τομ Ρόμπινς






Τομ Ρόμπινς και Θιβετιανή ροδακινόπιτα λοιπόν. Τι τίτλος!! Δεν σου αφήνει καμία επιλογή πέραν του ότι πρέπει  να πας σε ένα βιβλιοπωλείο και να το αρπάξεις δίχως δεύτερη σκέψη. Ούτως ή άλλως θα το έκανες γιατί είναι βιβλίο του τιτανοτεράστιου ναι ναι τιτανοτεράστιου Τομ.

Πρώτη γνωριμία έγινε με το Άρωμα του Ονείρου. Σοκ! Οι παρομοιώσεις  του, αυτές οι παρομοιώσεις του είναι ε κ π λ η κ τ ι κ έ ς.  Έπειτα συνέχισα με τα υπόλοιπα. Δεν έτυχε μέχρι στιγμής να πιάσω τον Τρυποκάρυδο και νιώθω ευγνωμοσύνη για αυτή μου την αμέλεια. Έχω κάτι ακόμη δικό του να με περιμένει.

Η Θιβετιανή ροδακινόπιτα ένα μυθιστόρημα για την ζωή του. Ζωής πνιγμένη στο χιούμορ, το πραγματικό vα μπερδεύεται  με το φανταστικό. Ζωή αξιοζήλευτη τοποθετημένη σε όλο τον κόσμο με διάφορες περιπέτειες, γνωριμίες, έρωτες, ναρκωτικά, μαθήματα Ζεν και μπλα μπλα μπλα. Πως θα μπορούσε άλλωστε η ζωή του να είναι διαφορετική.
Ένα μυθιστόρημα απολαυστικότατο, χιουμοριστικό με τις παρομοιώσεις (αυτές οι παρομοιώσεις) να δίνουν και να παίρνουν, και οι λέξεις να στήνουν χορό. Σελίδα την σελίδα μεγαλώνουμε και εμείς μαζί του συμμετέχουμε, μπαίνουμε για λίγο μέσα στην ζωή του και αποχωριζόμαστε  για λίγο  την δική μας  χλιαρή, αδιάφορη πραγματικότητα.
 Τελευταίο του βιβλίο (λογικά). Δεν θα μπορούσε να είναι κάτι διαφορετικό από τούτο εδώ το μυθιστόρημα.  Ένα χαμόγελο καρφιτσωμένο πάνω μου καθ΄ όλη την ανάγνωση και διάφορες γκριμάτσες διαβάζοντας ξανά και ξανά τις απίστευτες παρομοιώσεις του.
 Όποιος δεν έχει διαβάσει καθόλου τον τιτανοτεράστιο Τομ να σπεύσει να το κάνει, και τότε μόνο τότε θα καταλάβει περί τίνος πρόκειται.

Κοπιάστε λοιπόν καιρός να γλυκαθείτε.




Μετάφραση : Γιώργος Μπαρουζής
Εκδόσεις AΙΟΛΟΣ

1 σχόλιο:

  1. "Τομ Ρόμπινς και Θιβετιανή ροδακινόπιτα λοιπόν. Τι τίτλος!! Δεν σου αφήνει καμία επιλογή πέραν του ότι πρέπει να πας σε ένα βιβλιοπωλείο και να το αρπάξεις δίχως δεύτερη σκέψη!" E...χμ...βασικά, εμένα το πρώτο πράμα που μου ήρθε στο νου, ήτανε να πάω σε ένα ζαχαροπλαστείο & να τσακίσω ένα παστόνι! Μου φύγανε τα σάλια, τι να λέμε τώρα...Αν & μετά, πιστεύω ο τιτανοτεράστιος θα βγάλει το "Νορβηγική Ζαμπονοτυρόπιτα" & θα μας αποτρελάνει! Θα τρέχουμε στα μπουγατσάδικα σαν τα λυμάρια! Γιάμι γιάμι...

    Ερώτηση: Ποιον "Τρυποκάρυδο" έγραψε; Τον "Γούντι τον Τρυποκάρυδο";! Αν ναι, τότες υποκλίνομαι ταπεινά! Πραγματικά, τιτανοτεράστιος ο Τόμι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή