Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

Η λέσχη των αθεράπευτα αισιόδοξων-Ζαν-Μισέλ Γκενασιά









1959 Παρίσι. Είναι η εποχή του ροκ εν ρολ, του πολέμου της Αλγερίας. Είναι η εποχή που ο Νουρέγιεφ αυτομόλησε στην Δύση, ο Καμύ πεθαίνει, το Τείχος υψώνεται.
Η αναπαράσταση της εποχής που κυοφορεί τον Μάη του 68.
Ο Μισέλ Μαρινί,αφηγητής, μανιώδης αναγνώστης, ερασιτέχνης φωτογράφος, άσσος στο ποδοσφαιράκι συχνάζει σε ένα μπιστρό.Εκεί θα ανακαλύψει την μυστική λέσχη εκείνη των αθεράπευτα αισιόδοξων. Τα μέλη της κυρίως πολιτικοί πρόσφυγες κομμουνιστικών χωρών. Γνωρίζουμε τον Ιγκορ, τον Λέονιvτ, τον Ίμρε και τον Σάσα. Οι ιστορίες ξεπηδούν γνωρίζουμε τις ζωές τους, τις οικογένειές τους, τα ιδανικά και την απογοήτευσή τους.
 Ιστορία μέσα στην ιστορία να κυριαρχεί εκείνης του Μισέλ σε πρώτο πλάνο. Η οικογένειά του αδυνατεί να εξομαλύνει τις διαφορές της, το πείσμα ο εγωισμός με τα χρόνια φουντώνει, ένας γάμος δεν είναι αρκετός. Η φυγή του Φρανκ, η Σεσίλ, η Καμίγ ο Πιερ κι άλλοι.Ένα μυστικό αιωρείται από την αρχή μέχρι το τέλος όπου κι αποκαλύπτεται.
Βρισκόμαστε κι εμείς στην εφηβεία με τον Μισέλ, επαναστατούμε,ακούμε στην διαπασών την μουσική  ερωτευόμαστε μα πάνω απ΄ όλα είμαστε παρατηρητές μιας εποχής που θα μείνει αξέχαστη.

Η ιστορία ξεκινά με την κηδεία του Σαρτρ τελειώνει με μιαν άλλη.


Μετάφραση : Φωτεινή Βλαχοπούλου
Εκδόσεις: Πόλις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου